21.05.2018 г., 0:51 ч.

Трите Мойри на Европредседателството 

  Поезия
286 1 0

                     I

Сред дим от огледални сенки,

мастилено-фантомни извори

с измамно-стряскащи промени –

с превързани очи чертаем избори.

 

На карти времето гадаем

и все е огледално-облачно.

На "Сляпа баба" ли играем –

превръзки искаме все повече.

 

Превързваме устите си, ушите си,

по трупове безмълвни стъпваме.

Превързваме без свян душите си

и чакаме чудесно сбъдване.

 

Но само пустота намираме.

Безсмъртието не обича смелите?

"Ва банк" играем – и умираме,

без даже миг да сме живели.

 

                      II

Европа проговаря български,

на Доналд Доналд се опълчи.

Научихме ли агнето на дързост

или на триковете вълчи?

 

Последните ще бъдат първи –

мечта на роба гладиатор.

Дали ще седне в ложа кървава

на първи ред във римския театър?

 

20.05.2018

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??