9.11.2024 г., 7:11 ч.

Трудна за обичане 

  Поезия » Любовна
100 1 2

Мирише на лъжа,

банално неудобна -

потънала в праха

на гардероба дреха.

 

По навик я държах -

удобна за отричане

(несбъдната мечта

е трудна за обичане).

 

Мирише на сълзи,

примесени с поезия,

любов, солена от вина

(поне да беше вярна).

 

Мирише на любов,

трудна за забравяне.

Да ми прощава Бог -

изхвърлих я с обичане.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??