17.02.2017 г., 18:58 ч.

Трудно решение 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
411 1 2

Премъдри Боже,
не ни затваряй очите.
Те все още виждат.
Какво става в нашата обрулена държава?

Изморихме се от чакане, Миличък.
Как да си помогнем?
Отново сме на кръстопът.
Кого да изберем?

Загубихме вярата.
Изпуснахме щастието.
Завлякоха парите ни.

Страховете ни са много.
Тежи ни бремето.

От къде да търсим помощ?
Имаме ли избор?


 

© Симеон Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Години наред избираме все по-малкото зло, Веси.
    Благодаря ти!
  • Винаги имаме избор, дори и ако се налага да изберем по-малкото зло. Поздрави!
Предложения
: ??:??