Че трябва точно Ти да ми се случиш
е ясно повече от всичко.
Защото този свят да се научи,
че любовта ни не е притча...
Защото ми е страшно важно!
И ми е, прекрасно влюбено.
А колко искам да ти кажа,
че те обичам силно. И до лудост.
Не зная как по други начини.
И някакви си правила, нечувани,
от които за любов не плачем,
и се надяваме да ни е осмо чудо.
А аз в пороища сълзи излях я -
с потоп от мъка тази обич.
От болка мразех си душата,
а хората пък, още повече...
Сега е друго. Възвръщенец съм.
Дойдох от оня свят да ти се вричам!
Не ме поиска Бог при себе си.
Ще трябва първо да те наобичам!
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов Всички права запазени