31.10.2023 г., 9:51 ч.

Трудности 

  Поезия » Свободен стих
145 0 0

Трудности

 

Трудът е на върло изкачване.

Гладуване временно очистващо.

С вода студена обливане.

Работа нужна да се свърши.

Разходка след лежане достатъчно.

 

Какво да се прави? 

Животът труд изисква.

Труд, ама той е благодатен.

Трудът води към всестранност.

Както ходиш - мислиш ти така.

 

Целият свят приятел да стане.

Трябва!

Посоките негови, направленията му -

Те са мисъл, те са чувства!

Изтокът когато гледаш - Енергията слънчева специална

от там ти идва сутрин!

 

Което срещу теб прихожда носи то

за тебе Квант енергия и сила.

И иска да отнеме.

Дай - вземи.

Гърбът твой е защита.

Кран.

 

Ако иска много да вземе - затвори

"Кранът" тоз.

Хората хармонични - не бой се от тях.

"Враговете" обаче - контролирай.

Дай им гръб и профил.

Полярен е света, но не бой се.

 

Където можеш борбата избягвай.

Където не - борѝ се - кранът използвай.

И още - правомерно наказвай.

На "чертата средна" преграда сложи.

От руната алгиз скромен "плет".

 

Разстоянието абстрактно и средата

Негова - средата намери.

Между теб и врага сегашен и условен.

Това е "средната черта".

Обичам всички - казваш.

Добре е това, но - силата, енергията

Си пази.

Тя ти трябва!

 

За труд, за работа, за радостен живот.

Защо на Слънцето се радва всеки?

Защото сила има.

За силата не забравяй.

Светът тя движи!

 

Слънцето и боговете почитай.

Те съдържат сила-вдъхновение.

На Юг, на Запад, на Север.

Движи се навсякъде спокойно.

Сила, мисъл - чувства - разбиране събирай.

 

Това са твоите "жизнени пари".

Необходими крайно.

За твоя труд, за твойта радост.

Децата се изкачват бодро на

Пързалката в снега.

За да се спуснат радостно надолу.

Затова са нужни трудностите за човека

Всеки, и животно.

 

Радост ни е нужна.

Победа и успех!

Труди се и не съжалявай.

Награда неизбежно ще получиш.

Подтиснат си нещо, омърлушен.

 

Прославяй боговете.

Слава на Велес.

А когато в "ада" се намираш,

Прославяй и самият него!

Той ти готви радост най-голяма.

 

Всичко се повтаря - 

Хубаво и лошо.

По кръгове спирални ний

Се движим всички.

Не съжалявай - това е на света 

Редът. Ура.

Това е махалото - закон и принцип.

Закон природен - неизбежен.

 

"Слава на Велес".

На боговете слава.

Знаят, изпълняват и живеят 

Те така.

В на изкачване и слизане закона.

И пътят наш е пак такъв!

 

Ура

 

Лесничея 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??