Тръгвам с моя ден
Тръгвам с моя ден
тъй обичан, тъй красив.
С пурпурни очи съзирам
миг прекрасен, толкоз див.
Радост пак ме завладява,
моят хубав ден е пак с мен.
Тръгвам и изгарям цяла
побеляла, като сняг.
И щом белотата ме докосне
бяла като брезова кора,
с онази моя жива сила
искам пак да се стопя.
© Мария Всички права запазени