23.07.2010 г., 12:03 ч.

Тук не е здравословно... 

  Поезия » Друга
500 0 4

Един мъдрец получил знак,

в съня си той разчел послание.

Щом правим грешки - няма как

да не получим наказание.

Водата била инструмент,

от който хората да страдат.

Чрез вкаран в нея елемент,

щом пият, в лудост да изпадат.

От още чистата такава

направил сигурни запаси

и не след дълго от тогава

в реалност изживял съня си.

Един-единствен той останал

нормално топъл в този студ.

За тях на странност бил пристанал

и обявили го за луд.

Различен, че и неудобен,

сред сивотата - цветен, див...

И на безличност неспособен,

те мъртви, а пък той тъй жив.

Решили дълго да го мъчат,

да го довършват бавно, бавно.

И пред смърта му да се пъчат -

това нахранило ги явно.

Сто дни на гаври издържал,

сломен накрая казал - Да,

сред вас се чувствам оздравял!

И пил от тяхната вода...

© Ботьо Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??