Тук времето е спряло
Тук сякаш времето е спряло.
Аз с времето единствено споря...
На двора птиче е запяло,
а аз съм седнал, нещо да творя...
Докато лятото препича,
и селото притихнало мълчи...
Такава тишина обичам,
тя като зов в ушите ми звучи.
В мен спомените отлетяли
дойдоха с моите далечни дни,
когато сме в сеното спали
и в тъмното сме търсили звезди.
Без дъх, крилато сме мечтали,
безоблачни да станат наште дни...
В честта си ний сме се кълнали
злодеите, с Добрите, да сменим...
Това наистина не стана...
Злодеят стъпка нашите мечти.
Той силно, за врата ни хвана,
и видяхме във светлото звезди!...
© Христо Славов Всички права запазени