28.05.2009 г., 21:13 ч.

Туристи 

  Поезия » Пейзажна
528 1 1

          Туристи

 

Към планински върхове

славно сме поели.

И в колона по един

бодро ний вървиме.

 

През вековните гори

по пътеки тесни

и през стръмни канари,

движим се със песни.

 

Вятърът край нас лети,

клони той люлее

и с листата шумоли,

песента си пее.

 

Птиците във хор велик

чудни трели леят.

Радостни в простора тих

весело се реят.

 

А във родните поля,

със треви зелени,

са разцъфнали цветя

с багри чудодейни.

 

И реката покрай нас

спуска се надолу

и със ромона игрив

дълъг път тя гони.

 

Стигнеме ли ний върха,

вече уморени,

златни слънчеви лъчи

срещат ни засмени.

© Пепа Райчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Весело, става и за песен, ако ви остава дъх
Предложения
: ??:??