18.10.2011 г., 16:08 ч.

Твоите топли очи 

  Поезия » Любовна
1064 0 11

През прозореца виждам отсреща

в студ скования сив булевард.

Всяка лампа запалена свещ е!

 

А пък вятърът– леден гуслар –

с остър свисък на струни студени

непрестанно пред прага фучи!

 

Светлината, която е в мене,

взех от твоите топли очи!

 

Ако можех да спра този вятър

само с двете си голи ръце!...

 

Но сега, с тях обгърнал земята,

милвам твоето бяло лице!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??