Oct 18, 2011, 4:08 PM

Твоите топли очи 

  Poetry » Love
1030 0 11

През прозореца виждам отсреща

в студ скования сив булевард.

Всяка лампа запалена свещ е!

 

А пък вятърът– леден гуслар –

с остър свисък на струни студени

непрестанно пред прага фучи!

 

Светлината, която е в мене,

взех от твоите топли очи!

 

Ако можех да спра този вятър

само с двете си голи ръце!...

 

Но сега, с тях обгърнал земята,

милвам твоето бяло лице!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??