18.09.2021 г., 8:27 ч.

Твойто име 

  Поезия
406 0 3

На пясъка изписах твойто име –

светлината да си спомня в тъмно иго,

но вятър бурен със вълнà обви ме

и името ти милно в миг изтри го...

 

Луната зърнах, уж в притихнала фурия –

светлината да припомня в тъмно иго,

но облак плътен отново бързо скри я

и спомена за тебе в миг изтри го.

 

Изгора нова ли сега да диря?!...

Любовта ти да припомня в ледна зима?

Нима Любов с Любов се компенсира?!...

Ористта мълчи невъзмутима!

 

На пясъка изписах твойто име,

но навън бе твърде ветровито,

вятър бурен във вълнà обви ме

и името ти свидно в миг изтри го...

 

 

© Васил Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Първо, благодаря за коментарите, но наистина не знам как да отговарям на тях. Всичко което пиша идва под моите произведения
  • Хорошо!свежо...
  • Красиво... Море и любов...
    Хареса ми!
Предложения
: ??:??