26.04.2024 г., 17:37 ч.

Твори, Марко, твори! 

  Поезия » Хумористична
160 1 7

В историята няма да остана -

решително не мязам на герой.

Езоп не би ме в кратка басня хванал -

магарета кат мен, иди ги брой.

 

Ехиден делник смигва ми в гримаса,

проблемите поставят ме във шах,

редя на кьор късмета пасианса,

облизвам се след сладък, снощен грях.

 

Със времето се мъча в крак да бъда,

творба едничка да му дам, а то

разглася безкомпромисна присъда:

"Автопародия в непасващ тон."

 

Нестройните ми ноти, докачени,

сконфузено ми думат: "Пак твори!

Ти можеш, няма нужда да си гений,

в звездата своя вярвай, събери

отново нас в акорди вдъхновени."

© Владимир Костов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Времепространство »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??