10.08.2015 г., 1:07 ч.  

Твоят храм (там сме двама) 

  Поезия » Любовна
409 0 0

I

 

Пречистен, качвам се при теб във храма

Душата ми сама е, теб те няма

И поразен, пронизан със невидима роса,

аз възкачвам се при твойте небеса

 

И към светлината жалостно протягам своите ръце

Използвам всеки ключ възможен, за да отключа твоето сърце

Притискам силно длани, ридаейки, аз моля всеки бог

Да ме допусне пак, отново, в твоя рай широк

 

II

 

Отваряш дверите на твоя млечен храм

Във бяло се явявам, тук и там

Навсякъде те търсих, демон сякаш ме подведе

Но светлината пак към тебе (скъпи) ме отведе

 

Прикрачвам бавно, влизам като неочакван гост

И ти издигаш срещу мене пуст и мрачен мост

Пресичам го, повеждам тебе, също в бяло, за ръка

И мъча се (със всички сили) от тебе да извадя аз лъка

 

Пронизан с моята отрова, стоиш учудено пред мен

Не съм скорпион, не бъркай (мили), днес за нас е слънчев ден

Само паяк незначителен съм аз, оплетен в мрежа от лъжи

Без свян хвани ме за ръка и нека в утрото да потанцуваме, кажи...

 

© Астрал Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??