16.08.2006 г., 9:39 ч.

Твоята молитва 

  Поезия » Любовна
1436 0 17
Всяка сутрин пред малка икона
тихомълком смутен коленичиш.
Във молитва ръцете затворени,
а устата в тих унес изричат

думи тъй, че настръхват ме цялата -
всекидневно душата ми вричаш
да е твоя, тъй както е тялото.

Знам, ревнив си и ревностно искал си
насаме да си с твойта мадона.
Аз отвън свойте палци съм стиснала -
та дано тази малка икона

да ти сбъдне молитвата, дето
призовава - макар и прогонена,
пак при теб да ме връща сърцето.

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??