Умира ли?
Не!
И жива е, диша все още!
Страда ли?
Не!
Дори, сама да е нощем!
Заспива ли?
Не!
Очите й мътни, пак търсят във мрака!
Сънува ли?
Не!
Тя утрото тъй ще дочака!
Отрича ли?
Не!
Да мрази, знае какво означава!
Обича ли?
Да!
Но „той" не го заслужава!
© Десислава Николова Всички права запазени