15.10.2019 г., 21:10 ч.

Тя 

  Поезия » Друга
435 5 7

Тя е усмихната и под ресниците,
лумват искри карамелени в миг,
в синьо небе, акварелено с птиците,
пее на някакъв странен език.

Тя е дете и я дърпа за плитките
бризът, на гларус щастливият глас.
Зоват я делфините: Бягай от плиткото,
грее в коприна, седеф и атлаз.

Тя е орисница. Вещица, вила е,
залезът грейва със нейния лик,
наниз от перлени стихове скрила е.
лунните думи, с потаен светлик.

Някак неловко процежда се пясъка,
крие от лято следи и тълпи.
Немите чайки преглъщат си крясъка...
там, край таляна русалката спи...
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??