17.03.2021 г., 18:31 ч.

Тя 

  Поезия » Любовна
420 1 1

Животът някак си е празен и самотен

Ако в него нямаш свой любим човек

С който всеки миг на радост да споделяш

А също тези, пълни с болка, трепет и копнеж

 

Веднъж поел по пътя на живота

Започнал си ти всекидневната борба

За обич, щастие и пристан на утеха

Които аз намирам във любимата жена

 

Защото тя е въплъщение на любовта

Красива нежност, сноп от светлина

Изгряло слънце след дъждовна нощ

И дълго чакана в живота ми зора

 

Тя е моята вселена необхватна

Пълна с множество различни чудеса

Тя е център, също алфа и омега

И чрез нея виждам красотата на света

 

Живота ми, способна в миг е да обърне

И да отнеме всяка появила се сълза

Карайки ме отново в нея да се влюбя

И за мен да бъде тя единствена една

 

Така намерил в нея човека си любим

Намерил съм и смисъл във живота

Мечтаейки със нея целия да споделим

Бивайки едно до последната му строфа

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е! В любимата жена човек намира смисъла на живота! Тя е за него всичко...
Предложения
: ??:??