2.08.2013 г., 9:02 ч.

Тя е толкова тънка 

  Поезия
831 1 17

 

Тя е цялата толкова тънка.

Тънко уиски в кафяво шише.

Тънкостенна отвътре и вънка,

не понася небрежни мъже.

 

Как успява със толкова крехкост

да остане все още жена

днес, когато е дяволски лесно

да си паднала, бивша звезда!

 

Тънки устни и тънка усмивка,

беззащитна и тънка снага,

тънки пръсти със тънка извивка

на една тънкострунна ръка.

 

И е истинско чудо, че крачи

между целия този народ.

И се моля дано не я смачкат

от нехайство или пък от злост.

 

С притаена въздишка я пазя

между двете си груби ръце.

Тънка роза във тъничка ваза.

Тънко капе във мойто сърце.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??