17.11.2011 г., 11:54 ч.

Тя е всички жени 

  Поезия » Друга
1513 0 24

Тя е всички жени и е толкова хубава,

точно колкото трябва и сто пъти отгоре,

нощем става китара и изтръгва си струните,

да не би някой скитник да бълнува мелодия

 

и с ръждясали пръсти да помилва съня ù,

после тя да се сгуши в тая рукнала нежност,

а когато луната изтънее до съмване -

тя да псува по мъжки и да мрази сърцето си.

 

Тя е тези жени, затова пъди всичките

закъснели моряци с обещаващи устни,

тя е всички жени, но не е Пенелопа... и

ще си тръгне, преди Одисей да се върне.

 

© Рени Бакалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??