1.08.2011 г., 8:33 ч.

Тя издишаше ангели 

  Поезия
644 0 1

Тя просто издишаше ангели,

нощем, когато всичко е мъртво.

Но не беше глупава - не вярваше в мечтатели,

бягаше от себе си, преди да се е съмнало.

 

 

Обичаше да прави любов... с дъха си

и сама да обладава страховете си.

Да бичува вградените спомени

и да изрича най-жестоките клетви.

 

 

Тя просто издиша свободата си

и знаеше, че пак ще се върнеш.

За да може на ново да дълбаеш съня ù,

а после като непозната да я псуваш.

 

 

Тя просто разнищваше иконите

и с ръждясал поглед драскаше платната им.

И рисуваше, рисуваше очите ти - лошите,

без ореоли, без измислици. Само свободата им.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??