4.02.2011 г., 16:07 ч.

Тя - мечтата ми 

  Поезия » Друга
835 0 5

Тя - мечтата ми


Упорита безсрамница

в делата ми се меси.

Безспорна нахалница -

пита ме къде си. 


Но какво да отговоря?

С нея честна ли да бъда?

Нова тема да отворя -

отговор не ще измъдря.


Да бях ù дала хапка милостиня 

от къшея си смелост без страх,

а аз изпратих я в пустиня

и спомена за нея потъна в прах.


Безсрамницата тя - мечтата,

нагледала се на пустиня,

отново хлопа на вратата,

за да проси милостиня.


Смелост, кажи какво да сторя.

Искрена ли с нея аз да бъда?

Или въпроса недочула се престоря?

Смела да съм - твоята присъда!




Йоана Р. Николова

4 февруари 2011 г.

© Йоана Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??