21.02.2012 г., 14:40 ч.

Тя не е Пепеляшка 

  Поезия » Любовна
817 1 9

Тя не е Пепеляшка, макар да прилича на нея,
насред нечии думи, по-празни от счупени грънци.
Сред околните вещици нито една не е феята,
но със старата тиква все някак ще стигне до принца.

И ще хлътне в познатата приказка, вече изгубена,
(още много преди да изгуби онази пантофка).
Чак когато признае на себе си колко е влюбена,
ще усети, че краят е друг. И че става неловко.

Ще запомни вкуса на последната винена глътка
(някой ден ще възкръсне във приказка или във песен).
И понеже навреме, уви, ще си тръгне по пътя,
полунощ ще се спъне в пантофа на друга принцеса...

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??