2.11.2024 г., 14:21 ч.

Тъга 

  Поезия » Философска
46 0 0

Ветеринарният лекар носи кръста на тъгата,

пред невинността на животните,

техните очи — прозорци на доверие,

без думи, но с неизказани молби за помощ.

 

Невинни души, в които няма измама,

чистотата на съществуването им е свещена,

всеки път, когато се изправят пред страха,

ти си техният глас, но тежестта е твоя.

 

Техният свят е прост, но дълбок,

съществуване без предразсъдъци, без зло,

и когато животът им се колебае,

ти, с тъгата си, се бориш за тях.

© Мария Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??