26.11.2009 г., 14:43 ч.

Тъгата 

  Поезия
433 0 5

идва неусетно и присяда
на прага
търкулва сълзата
и потъва във нея
пронизва сърцето
със вълшебна рапира
а после го гледа
как глухо умира
по кожата тръпки
за секунди прокарва
във устата засяда
и във миг тя пресъхва
раздира със стон тишина
тъмнината
а после с дъжда
се изгубва в безкрая
тя е крехка и силна
тя не знае пощада
идва тръгва умира
и отново се ражда
тя е вечен въпрос
и безименна стража
във живота без нея
ще е празна зората
с ветровете препуска
във слънцата изгаря
разпилява любов
и надежда ти дава
в този свят тъй суров
тя доброто отглежда
нежен тих благослов
е душата и вечна

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??