16.03.2013 г., 11:15 ч.

Тъгата 

  Поезия » Любовна
674 0 10

Бях бременна с тъга. Не се сърди.

Не исках да узнаеш, че те чакам.

Тъгата малко рано се роди.

Пових я в одеялото на мрака.

 

Изкъпах я в сълзи. И все по теб.

Нахраних я с надежди остарели.

С мечти съших ù люлчица от креп.

От спомени изплетох ù дантели.

 

А ти не си дойде. Не те виня.

Не знаеше дори, че съществува

Тъгата, нашта малка дъщеря.

Така невероятно ти се струва,

 

че я нарекох с името Любов.

Но бащиното име... неизвестно...

Със нас да бъдеш ти не си готов...

Разбирам те... Не ти се сърдя... Честно...

 

Ще я отгледам горда и сама.

Ще  нося кръста кротко, без въпроси.

Порасне ли, ще ти я пратя у дома.

Да видиш, че лицето твое носи.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??