26.05.2012 г., 16:51 ч.

Тъй пише на седмата страница 

  Поезия
678 0 7

Тъй пише на седмата страница:

 

В долапа с подправки,

на крайната, горната полица

оплетено в паяжини,

овално шишенце стои.

 

Внимателно, нежно и тихичко,

че дремят и сенките,

прикрити от древното зло,

шишенцето ти отворù.

 

Вътре, на дъното матово,

виж - капчица малка стои

и пръска по малко и палаво

мирис на дъбови влажни гори.

 

Вдъхни леко и бавничко,

сигурно вече усетил си

в теб да навлиза едва

тръпчива на вкус свобода.

 

Тъй пише на седмата страница...

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??