27.06.2017 г., 19:55 ч.

Тъжна песен 

  Поезия » Авторска песен
627 2 3

Автор: Генка Богданова

 

Само тя ти остана! Само тя ти остана –

тази болка – камбана, която да възвести:

младостта си замина, любовта те отмина,

а самотна и тъжна отново   си ти.

 

Сега той те търси, сега ти говори

тъй дълго очаквани мили  слова.

Но как ще отключи, но как ще отвори,

душата, която сам  в лед окова?

 

Само тя ти остана! Само тя ти остана -

незарастваща рана  от мъртви мечти.

Обичаше  силно, но бе нежелана.

Сега  те обикна, но безразлична си ти.

 

Душата е птица, душата е птица,

но твоята  не разтвори  крила.

Душата е цвете. Душата е цвете,

но без обич твоята не разцъфтя.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??