16.01.2024 г., 8:20 ч.  

Тъжна песен 

  Поезия » Гражданска
248 0 4

Вятърът свири тъжно в оголелите клони,

песен тъжна, песен зимна, като човешки неволи.

В природата туй  случва се  законно и   изконно,

чувствата са някога измислени  от човекоподобно..

 

Ако човек не знае нищо за митове на чувства

не би бил тъжен или щастлив дори  и при блудства.

В природата  са страх, инстинкт и благодарност,

а ни втълпяват  чувства даже и без давност.

 

Как да летиш, като птица спокойно и волно,

от внушения , че живота е измислено порно?!

Харчиш пари, ухажваш, задоволяваш безкрайно,

за да получиш отсреща подобни чувства нетрайно.

 

И к'во, уж по-умни, изучени, па и културни.

а главите ни празни, като селските фурни?!

Явно някой ни гледа сеира, върти ни на пръста

и очаква от всички нас да си носиме кръста.

 

Все ни е скучно, безинтересно и все недоволни,

държиме се всички, като умствено болни.

Късно е вече, ч'вече, без измислени чувства не можем

и на тези прозрения трябва точка да сложим!

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??