12.12.2014 г., 7:54 ч.  

Тъжни звезди... 

  Поезия » Друга
327 0 3

 

 

Тъжни звезди...

 

Защо звездите в тая нощ

така са тъжно замечтани

над виолетовата площ

притихнала на Океана?...

 

Какво припомниха си те

във тая тъмнина прозрачна?...

Мечтите на едно дете ли

със радост  озарило здрача?...

 

О в тази нощ защо звездите,

тъй замечтано-безудържни,

във люляковите води

на Океана слизат тъжни?...

 

Безумно изоставен Свят

ли им тежи и не отстъпва?..

...Но може ли сега: назад

да спреш...

                     в Началото на пътя!...

 

 

Пасифика                        

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??