12.09.2020 г., 7:38 ч.  

Тълкуване на сенокоса 

  Поезия » Любовна
505 5 10

ТЪЛКУВАНЕ НА СЕНОКОСА

 

Това навярно е съдба.

И не твърдя, че ми харесва.

Веднъж покълне ли трева,

коситбата е много лесна.

 

Пиян от дъх на хлорофил,

косачът крачи безпощаден.

Красив довчера, даже мил,

върху откосите поляга.

 

Прегръща ги – като жена –

с копнеж и страст – и ироничен.

А аз си мисля – ето на! –

палачът може да обича.

 

Но щом снегът се разтопи

там, дето корени е газил,

поникват първите треви,

нечули нищо за омразата.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??