ТЪМНОСИНИ ДЪЛБИНИ
Погледни в очите му.
Какво виждаш?
Какво крият тези
тъмносини дълбини?
Би ли могла
някой ден да обичаш
този човек,
щом сте на старини?
Ще има ли семейство,
ще бъде ли щастлив?
Честен ли ще бъде
или просто мошеник?
Колко дами ще омае
с този поглед тъй красив?
Ще щади ли той сърцата,
ще бъде ли неверник…?
Виждаш ли много
успехи, стремежи?
Виждаш ли мъдър
разумен човек?
Или пък виждаш
говорещ брътвежи
мъртво пиян и
пропаднал младеж?
Вгледай се, вгледай се…
Хубаво виж
какво крият тези
тъмносини дълбини.
Тъй са красиви,
че лесно грешиш
дали той е ангел
или дявол скрит.
© Ралица Костова Всички права запазени