13.09.2023 г., 22:48 ч.

Търпение 

  Поезия
185 0 0

Ти вероятно от болка си рухнал

забравил какво е воля... какво е борба.

Светът руши се от диагнозите твърди

екологичен колапс, пандемия, после война.

 

И криеш погледа с израз неясен

в делниците с тревожни проблеми.

Какво по дяволите срина идеята,

че всичко постигаме, когато сме смели.

 

Какво ни пречупи, или сломи ни душите

с търпение, което отдавна прелива.

Слънцето ни залезе нейде в бедите,

а крилете в спомени скрихме.

 

Чакай! Не спирай! Днес не унивай!

Пътят ти сочи само напред...

Зад всеки завой с дар придобивай

вяра за утре и роденото в теб!

 

Душа не насилвай, просто приемай!

Времената днешни не са никак напразни.

Надеждите свои разбити в дилеми

съживи с духа в делата опасни.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??