28.03.2020 г., 15:45 ч.

Търсене 

  Поезия » Философска
297 0 0

Зелен килим от пролетно ухание,

а хоризонтът – взрив от светлина.

Неясен шепот на вълни – послание,

изпратено от приказна страна?

 

В отчаян порив, търсейки спасение,

отскубвам се от старото си ‘Аз’

с надежда тръгвам след това видение

в пътуване без карта и компас.

 

Захвърлил дрехата от недоверие,

прегръщам неизвестността.

Нашепват ми старинните поверия:

‘Върви! Върви! Дори накрай света!’

 

Уви, след дни и нощи на стремление,

безжалостната истина прозрях:

Все тъй далеч е моето видение,

а стигнал съм, отгдето тръгнал бях.

 

А грееше то все тъй недостижимо,

далечен блян от светлина излят;

един урок за моята наивност

и присмех върху моя кръгъл свят.

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??