21.01.2008 г., 22:03 ч.

Търся те... 

  Поезия » Друга
791 0 7
Търся те до изнемогване с години...
крещя налудничаво
иметото ти в тишината.
Търся те със векове...
и все не те намирам!
А пътят ми скъсява старотата.

Търся те, хилядолетия наред,
няма те във чуждите зеници...
усмивките им са далеч от теб,
лутам се и на безумна днес
приличам...

Няма те, изгубих те вовеки,
знаех от началото добре...
Но измислях си те в сънищата
летни
и от спомени ковях си
образ - твоето лице..
от думи и въздишки
неизречени.


Няма те и няма никога
да те докосна, даже с поглед...
Истината е, че не успях да те прежаля
и те търсих, а съм дирила
със тебе невъзможното...
..............................................
... Страх ме е да те забравя
някак си...
нямам нищо повече от тебе -
само миналото... и една гореща обич,
(избледняла като снимка със годините)
.......................
... търся те и пращам ти
сълзи по вятъра,
аз на оня свят не мога да те стигна.

© Никол Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??