12.01.2012 г., 23:34 ч.

Търся те 

  Поезия » Любовна
694 0 6

Дали намерих истинския път

сред блясъка на преспи заскрежени?

Забравих ли, че мога да летя

та се прокрадвам пеш през чуждо време…

 

Издирвах те през девет планини,

а ти безмълвен си вървял до мене.

Откривах те сред хиляди следи...

И нямам сили дъх да си поема.

 

Но може би, защото ме боли

сама се гоня с лудото си време.

Изглеждам силна в хорските очи...

Научих се да давам, без да вземам.

 

И тайно търся да намеря брод

към любовта, стаена в твоя поглед,

че само с нея този сив живот

ще стане малко по-добър и топъл.

 

Едва тогава истинският път

ще се открие бял като магия...

И двама с теб ще тръгнем към света

в пътеките на вечните стихии.

 

 

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??