7.01.2007 г., 18:10 ч.

Убежище 

  Поезия
650 0 11
Замръзна нощта.
Бели призраци
пият нектар
от звездите.
Гонят се стари
измислици
в залеза
на дните ми.
Брезата
на двора е гола,
притихнала
от желания.
Ще се превърна
във пролет
и ще я погаля.
Ще ù целуна
клоните,
клоните напъпили.
От демоните
подгонен,
ще се слея
с дъха ù.
Ще сълзи
изобилие
от корените ù чисти.
Ще ме скрие от
призраците,
като се разлисти.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??