29.09.2010 г., 13:10 ч.

Убиец в нощта 

  Поезия » Друга
533 0 1

Луната стреля със светлината си,

стреля в изгубената тъмна нощ,

улучва право в сърцето ми

и ме оставя на земята без помощ.

 

Тъмнината обикаля хитро около мен,

трепери пред очите ми нощният мрак,

без въздух падам на земята –

да стана срещу нощта опитвам се пак.

 

Звездите ми пречат да погледна,

грешни посоки към всички страни,

луната и тъмнината душата убиват,

грешната стъпка сърцето ще нарани.

 

Убива ме нощта прохладна и тъмна,

убиват ме звездите на небето далечни,

убива ме луната – убива ме светът,

препълнен с тези мистерии вечни.

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??