Робувах на представи и чужди модели.
Търсех одобрението в хорските слова.
Очаквах и другите в мен да са видели
красотата ми, ала така и не стана това.
Светът е в плен, ала не на красивото.
Светът ни се доверява само на лъжи.
Победа на жестокото над невинното -
от това сърцето ми е смирено и тъжи.
На пиедестал не стои скромността ни.
Свободата ни е от окови обладавана.
Участта на нашето време ще ни рани.
Душата човешка ще е все обругавана.
© Николина Барбутева Всички права запазени