14.08.2011 г., 13:11 ч.

Ученичка 

  Поезия » Гражданска
541 0 0

Ученичка красива и ученолюбива.
Тръгна сутрин рано, за даскало тя бърза,
с раница на гърба и закуска в ръка,
бърза ли, бърза.
Звънец звъни, учениците зове.
Часове започват,
изпити и уроци предстоят.
Учениците четат
тройки да изкарат,
за шестици те не мислят.
Ученичката красива,
с загадъчна усмивка,
всичко тя чете, всичко знае
и шестици получава.
Даскалото свърши,
матури предстоят, темата е трудна.
Как ли те ще издържат?
Ученичката красива -
всичко тя чете, темата я знае,
изпита тя издържа.

© Онур Реджеб Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??