Училище, от мен здравей!
От днес съм вече ученичка.
Звънче училищно, запей
омайно като пойна птичка.
Нали съм вече в първи клас
на прага свиден прегърни ме.
А ти учителю, най-благ,
със светла обич посрещни ме.
Да вляза в стаята без страх
за първия си ден учебен.
Училище, стани мой храм
на знанието. Дом вълшебен.
© Таня Мезева Всички права запазени
Успех на първолаците!