18.08.2021 г., 23:23 ч.

Учителко любима, ще помня твоя глас 

  Поезия
831 1 9

Крия нежен спомен в моето сърце

за теб, очите кадифени и топлите ръце.

За майчинската грижа към всекиго от нас,

за пътешествията чудни и първият ни час.

 

Как приласка с нежност в мен детската душа.

И всяка твоя дума разпръскваше дъга.

С веселите песни и пъстрият буквар

уверено пристъпвах в училищния храм

 

Учителко любима, целувам ти ръка!

За цялото старание и твойта топлина.

За устрема в крилете подготвени от теб

към друмища неясни и нови светове.

 

Учителко любима, ще помня твоя глас

усмивката сърдечна, неукротимата ти страст,

запалили искрата на моите умения,

учителко, благодаря ти, за всички твои бдения!

 

И днес когато споменът изгрява  с пълна власт

повеждам дъщеря си да встъпи в първи клас.

Потръпваща протяга към теб букет с цветя.

Учителко любима, целувам ти ръка!

© Валя Сотирова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Учителко, целувам ти ръка! »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??