14.04.2011 г., 16:47 ч.

Удивителна 

  Поезия » Философска
1274 0 2

Удивителна cи ти, удивителна! - крещят моите

пръсти.

Захапка-захватка като забрадка на загадка.

 

Чудиш се, питаш-подпитваш.

Искаш всичко ти да чуеш, всичко да узнаеш.

Кой, какво, кого, кога, къде, пък и защо.

 

Дори и най-ясната мисъл превръща се в догадка,

дори и най-чистото име съмнения поражда,

дори и най-простата идея философски се преражда.

 

Питаш, а понякога само се правиш,

гримираш се на себе си да приличаш,

а всъщност си вяло-безлична

или по своему риторична.

 

Ти разкриваш тайни чудесни

или улавяш лъжи току пресни,

или разширяваш мислите ни тесни.

 

Можеш да си приятел и враг едновременно,

можеш да си скрита истина и любов преждевременна,

можеш да си предател и бряг спасителен,

а можеш и да си просто поглед, въпросителен.

 

Не си ти нито буква, нито дума, нито ред,

но усеща се парфюмът ти навред.

Майсторски играеш роля удивителна,

защото всяка история, защото всеки от нас

 

започва и завършва с една Въпросителна!

© Атина Платинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??