30.06.2011 г., 10:57 ч.

Уж така, пък... иначе! 

  Поезия » Хумористична
600 0 5

УЖ ТАКА, ПЪК… ИНАЧЕ

 

Уж съм лудетина юначна

(първа лидерка в махалата),

пък съм като безгръбначна

на октопода между пипалата…

 

Уж съм учена интелектуалка

(отличничка във факултета),

пък се хлъзнах по пързалка,

измамиха ме  тъпи мекерета…

 

Уж съм българка и расна

в край свободен и красив,

пък държавата ни е ужасна,

а народът  - беден и крадлив…

 

Уж безкръвно сяхме вятъра

на демократичната промяна,

пък пожънахме в театъра

на тоталитаризма урагана…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??