24.11.2011 г., 23:53 ч.

Улица "Бездомна" 

  Поезия » Друга
811 1 5

Крача сам по улица „Бездомна“.
Улицата тъне в мрак, небрежна,
тъй е малка, но и тъй огромна.
Ходя сам по улицата снежна.

Асфалт покрит от дупки, зее,
рев, псувни и вой се чуват,

клаксонът неспирно пее.
Бедните със вятъра танцуват.

Орехът замръзнал приказки шепти,
за живота тъй бе късно,
псета лазят под изгнилите липи.
Сняг се трупа - пак е мръсно.

Слънцето изгря, бледо като мим,
трепна, излетя. Горчиво ни измами,
с капки от дъждовен грим
в улицата мокра ни издави.

Тече животът ден след ден
по улицата бедна, но огромна,
и все не можем да се спрем,
крачим си по улица „Бездомна“.

© Денис Метев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??