11.10.2008 г., 15:12 ч.

Улица " Самотна " 

  Поезия » Друга
872 0 7

Самотна улица и хора без души,

и мрак, и нито капчица надежда,

около тях света им се руши,

а те, забързани, дори и не поглеждат.

 

Не искам да минавам аз оттам,

но всички улици към тази водят.

Това е мястото на възрастния, знам,

но в нея като призраци те бродят.

 

В улицата на децата още съм,

преди години дори не забелязвах,

но вече сякаш нещо тегли ме натам

и неизбежно аз към нея крачех.

 

Не искам да се сливам като тях,

да стана сива и нещастна,

в очите ми да няма вече смях

и към света да стана безучастна.

 

Последна крачка и сега съм там,

на прага съм на улица "Самотна".

Щом нямам избор, то поне ще дам

от моя детски смях искра последна...

© Наталия Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??