Уличен канал,
изпълнен цял
с чуждо щастие, с успехи.
Уличен канал,
запушен цял
с кал и пожълтелите доспехи.
Уличен канал,
в бетон сковал
брега на дъждовете.
Уличен канал,
на тъмно разчертал
градските - човешките пътеки.
- Защо... Не знам!
Попитай сам!
... е сътворил от кал човека?
Уличен канал,
повлича ме и мен,
с кално-слънчев тен
дарен...
© Димитър Ганчев Всички права запазени