Aug 16, 2006, 12:01 PM

Уличен канал 

  Poetry
535 0 3

Уличен канал,
           изпълнен цял
с чуждо щастие, с успехи.

Уличен канал,
           запушен цял
с кал и пожълтелите доспехи.

Уличен канал,
           в бетон сковал
брега на дъждовете.

Уличен канал,
           на тъмно разчертал
градските - човешките пътеки.

- Защо... Не знам!
              Попитай сам!
... е сътворил от кал човека?

Уличен канал,
           повлича ме и мен,
с кално-слънчев тен
                            дарен...
           

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??