24.09.2008 г., 19:44 ч.

Уличната светлина 

  Поезия » Любовна
542 0 0
 

И уличните лампи

пусто, глухо светят.

В някакъв излъскан,

лачен сън.

И Тя и Той стоят...

така перфектно!

Под една от лампите навън.

 

"Обичам те" - и каза той.

Някак глухо, пусто, като

светлината там.

Искрите липсваха.

Гълъб само литна.

За любовния вестител

беше срам.

 

Целунаха се. Беше кратко.

Светлината сякаш плачеше сама.

Болеше я за исканото само.

Светлееше за Него - хладно.

За Нея - ронеше сълза.

© Ани Ракова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??