30.11.2008 г., 9:53 ч.

Умирам (гадно е, не исках да го създавам) 

  Поезия
977 1 3

Всичко ми омръзна

и душата ми замръзна,

все едно в пън съм се превърнал,

който чак в корените си е изсъхнал

и не иска отново да се съживи,

и близките си да ощастливи,

които го гледат как  умира

и бавно как сърцето му да бие спира.

Спира, не защото е изсъхнал,

а защото животът върху него е повърнал,

защото нищо не е намерил в този свят,

което да не му се стори ад,

нищо, което да го промени,

нищо, което да го вдъхнови,

намерил е само онова,

което го е довело до тук сега,

когато той умира

и нищо на този свят не го възпира,

но като че ли и това не му дава мира

и той продължава да съхне без да умира!

 

© Наско Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Смъртта не е решение,а бягство.Вдъхновение за живот не се търси около нас, а в самите нас.Откриеш ли го в себе си, ще го откриеш и около теб! Хареса ми написаното и особено това:
    "...но като че ли и това не му дава мира
    и той продължава да съхне без да умира!"
  • Харесах!
  • добър стих, малко в края само не ми хареса особено
Предложения
: ??:??